July 08, 2020
WWW.HOOGBOUW.COM
bevat de 65 hoogste bouwwerken van Nederland!

VOER UW EIGEN TREFWOORD IN OM TE ZOEKEN OP DEZE SITE

ZOEK HOOGBOUW PER GEMEENTE IN NEDERLAND

ZENDMAST HOOGERSMILDE VÓÓR DE VERWOESTING

zendmast hoogersmildee

Op vrijdag 15 juli 2011 is de 294 meter hoge zendmast van Hoogersmilde (Drenthe), ook wel bekend als het Zendstation Smilde, na een korte brand op 180 meter hoogte, goeddeels ingestort. Hoewel de betonnen voet (80 meter hoog) van de toren overeind bleef staan, is de volledige stalen opbouw ingestort.

Hoewel in de pers vooral aandacht werd besteed aan de gevolgen voor de radio-ontvangst, is er met de instorting van de zendmast Hoogersmilde op bouwkundig vlak iets zeer ingrijpends gebeurd in Nederland. De zendmast Hoogersmilde was met ruime voorsprong het op één na hoogste bouwwerk van Nederland. Alleen de Gerbrandytoren te IJsselstein is hoger dan de zendmast Hoogersmilde.

De verwoesting van de zendmast Hoogersmilde heeft tot gevolg dat de 2 schoorstenen van Shell in Pernis nu gezamenlijk de op één na hoogste bouwwerken van Nederland zijn.

Slechts enkele weken voorafgaand aan de instorting van de zendmast Hoogersmilde, namelijk op 29 juni 2011, heb ik de toren van buiten bezichtigd en er een uitgebreide fotoreeks van gemaakt. Zie de listing van de zendmast Hoogersmilde voor een aantal van die foto’s.

57 comments to ZENDMAST HOOGERSMILDE VÓÓR DE VERWOESTING

Heeft u iets te melden over dit bouwwerk?
Voeg hieronder uw commentaar toe!

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>